Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distrubutieketting vervangen met garantie?

Vraag gesteld door L.P.H. Vullings op 25 mei 2020

Nissan Quasqai 2014 met onderhoudsvrije distrubutieketting gekocht bij 85.000 km, Nu 130.000 km ketting moet vervangen worden. Maar in principe is de ketting onderhoudsvrij en de eerste 4 jr is er garantie op. Nu dure reparatie (980 euro) zonder tegemoetkoming, terwijl er vaker problemen met deze ketting zijn bij de nissan Quasqai. Zou een tegemoetkoming terecht zijn, of moet ik zo maar het volle bedrag betalen?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

De distributieketting van uw Nissan Qashqai uit 2014 moet vervangen worden bij 130.000 km. De reparatiekosten komen helemaal voor uw rekening en u vraagt zich af of een tegemoetkoming terecht zou zijn.

(non)conformiteit of 'wettelijke garantie'

Als garantie niet(meer) van toepassing is, kunt u een beroep doen op non-conformiteit. Dat wil zeggen dan het product, in dit geval de distributieketting, niet voldoet aan de verwachtingen die u ervan mag hebben. Naar onze mening is de distributieketting te vroeg aan vervanging toe. Het zou redelijk zijn als de dealer ook een deel van de kosten voor zijn rekening neemt. Vraagt u de dealer om een coulancevoorstel.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.

Komt u er niet uit met de dealer dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen.