Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies trekauto

Vraag gesteld door op 5 mei 2020

We zijn op zoek naar een gebruikte trekauto om onze caravan met een max toelaatbaar gewicht van 1250 kg. Ons oog is gevallen op een Opel Astra 2.0 cdti met als voorbeeld kenteken **-***-* of een Opel Mokka 1.6 CDTi met als voorbeeld kenteken **-***-*.

De 1e keus zou zijn de Opel Mokka, maar die heeft wel minder Pk,s dan de Astra. De Mokka heeft al wel emissieklasse 6 tegenover emissieklasse 5 van de Astra. Onze vakanties gaan meestal naar het zuiden, dus ook over de Alpen en/of over de helling bij Luik. Kunt u me advies geven over beide auto's?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar een gebruikte auto die een caravan van 1.250 kg moet kunnen trekken. U heeft 2 auto's op het oog, een Opel Astra 2.0 CDTI en een Opel Mokka 1.6 CDTI. Uw 1e keus is de Opel Mokka.

De Opel Mokka 1.6 CDTI is zeker geschikt om een caravan van 1.250 kg te trekken. De te verwachten prestaties zijn: een helling van 14% goed en 90 km/h goed. Hij doet zelfs niet veel onder voor de Opel Astra 2.0 CDTI waarvan de te verwachten prestaties zijn: een helling van 15% goed en 90 km/h zeer goed.

Op onze website vindt u een caravantrekker programma. Hier kunt u voor elke auto een berekening maken voor de te verwachten prestaties. Voor de Opel Mokka heb ik een berekening naar u gemaild.