Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vacuüm trekken benzinetank

Vraag gesteld door J.A.M. Beekers op 27 april 2020

Bij het openen vd benzinetank vd Nissan Qashqai JV-798-N is er een sterk slissend geluid hoorbaar, te vergelijken met het openen ve colafles. Niet altijd dezelfde sterkte, maar toch niet geruststellend. Nu zegt de monteur vd garage dat dit normaal is. Ik denk echter, en niet alleen ik, dat er geen goede beluchting is.

Bij 6 mnd BOVAG-garantie wil ik het zeker weten. De vraag, gesteld aan Nissan Nederland.nl, wordt terugverwezen naar de garage.

Kunt u mij meer duidelijkheid geven wat wel / of niet te doen? Nb. Na in de zon te hebben gestaan, maakt de tank ook dit geluid bij het openen zonder gereden te hebben.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Bij het openen van de brandstofvuldop van uw Nissan Qashqai is een sissend geluid hoorbaar.

U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Vroeger kwam de tank ontluchting/beluchting gewoon in de buitenlucht. Tegenwoordig wordt de beluchting en ontluchting geregeld met een klepje waarbij de brandstofdampen via een actief koolstoffilter worden afgevoerd. Dit heeft dus alles met milieu te maken.

Dit ontluchting/beluchtingsklepje heeft natuurlijk marges. Als u de tankdop losdraait op het moment dat de druk geen nul is, hoort u dus het beluchten van de brandstoftank.