Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Niet starten auto

Vraag gesteld door P.J.G.M. van Neer op 16 april 2020

Wij hebben een Toyota Auris Hybride uit 2011. Automaat, 130.000 km gereden. Sinds een paar weken start de auto smorgens niet met de startknop. Alle lampjes gaan dan branden. We krijgen hem dan niet in de versnelling. De lampjes van de versnelling doen het niet.  Na verschillende keren proberen doet hij het ineens weer. Het gebeurt steeds vaker. De batterijen van de sleutels zijn vervangen  Enig idee wat dit zou kunnen zijn.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een probleem bij uw Toyota Auris Hybrid en u vraagt wat de oorzaak kan zijn.

De Auris heeft een zeer betrouwbare status en meldt de Wegenwacht op basis van pech ervaringen het volgende dat mogelijk in verband gebracht kan worden met uw probleem.

"Motorisch is de Auris Hybrid nauw verwant aan de Prius. Hierdoor kan ook bij de Auris het enige euveltje voorkomen dat ook bij de Prius wel eens optreedt: een losse stekker van het hybride-accupakket. De Wegenwacht zet de stekker goed vast en de Auris kan weer op weg."

Ik adviseer u niet zelf met het bovenstaande aan de slag te gaan i.v.m. de veiligheid. Maar wanneer uw auto wederom dienst weigert dan kunt u eventueel ook de Wegenwacht inschakelen die wellicht snel de vinger op de goede plek weet te krijgen. En mogelijk dat door minder gebruik van de auto soms de spanning van de boordaccu wat te laag is. Maar nader onderzoek is nodig om tot een diagnose te komen. U zou bij pech ook de Wegenwacht kunnen inschakelen die altijd ook een oorzaak probeert te achterhalen.

Als het goed is staat in de handleiding van uw auto nog de volgende opmerking; ''De energiebesparende functie wordt geactiveerd om te voorkomen dat de batterij van de elektronische sleutel en de accu leegraken wanneer de auto gedurende langere tijd niet wordt gebruikt''.

Meer info hoe te handelen vindt u in de handleiding maar mogelijk kan het bovenstaande helpen wanneer u onder de huidige omstandigheden weinig rijdt.