Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fileprobleem

Vraag gesteld door R.R. Willemsen op 23 maart 2020

ik weet niet waar ik een conclusie door kan geven. Het is mij opgevallen nu dat iedereen thuiswerkt er weinig files meer zijn dus blijkt als iedereen die nu thuiswerkt dat blijft doen er een probleem een beetje opgelost is. Ik weet wel dat niet iedereen thuis kan werken maar nu dat er als het opgelost is wel wat drukker gaat worden maar niet zo hectisch als voorheen.

Dus misschien dat de ANWB dit onder de aandacht gaat brengen omdat ik van niemand dit hoort zoals de regering dat dit virus ook zijn voordeel heeft. Mensen gaan thuiswerken en de files worden minder, weer een probleem opgelost. Ik neem aan dat u dit verder stuurt naar degene die er over gaat bij de ANWB.

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert

Het is u opgevallen dat, nu bijna iedereen thuiswerkt vanwege het coronavirus, er geen files meer zijn.

Het klopt dat thuiswerken zeker helpt om files te verminderen maar het is normaal gesprokenniet voor iedereen mogelijk om thuis te werken, kijkend naar bijv. het onderwijs en de detailhandel (winkels). Deze mensen gaan nu niet de weg op maar straks hopelijk weer wel. Wel verwacht ik dat er door vele organisaties goed zal worden gekeken of er in de toekomst meer thuisgewerkt kan worden. 

De ANWB heeft in het verleden onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen voor de files. Als u de resultaten wilt lezen, klik dan op maak Nederland filevrij
Ik beantwoord uw vraag nu overigens ook vanuit huis :-).