Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto exporteren naar VK

Vraag gesteld door S. Wolfs op 2 april 2020

Ik heb momenteel mijn auto te koop staan. Er heeft zich een koper gemeld uit het Verenigd Koninkrijk die de auto wil importeren (dus voor mij exporteren). Deze persoon wil dit doen via het bedrijf AutoShippers. Ik heb geen ervaring hiermee en ben eigenlijk erg wantrouwend met exporteren. Waar moet ik op letten en hoe gaat dit in zijn werk als ik hier op in ga?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Bij uw vraag over het verkopen van uw auto op afstand, aan iemand in het buitenland gaan bij mij vooral alarmbellen rinkelen.
 
Ik wil u waarschuwen voor oplichtingspraktijken. Het is een bekend verhaal: een koper uit het buitenland meldt zich, biedt een hele goede prijs en vraagt u de auto te verschepen. Uiteindelijk zit de verkoper zonder auto en zonder geld, hoe vertrouwenwekkend het verhaal ook was.

Hoe weet u of de koper bonafide is, of een oplichter? Bied aan de auto zelf naar Engeland te brengen en daar contant af te rekenen en u hoort er niets meer van. Probeer de 'koper' te bellen, meestal lukt dat ook niet.
 
Mijn advies: handel altijd in persoon, schrijf samen het kenteken over en zorg dat het geld op uw eigen bankrekening staat voordat u de auto meegeeft. Tips voor het veilig verkopen van een auto vindt u op anwb.nl.