Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Windgeruis bij metalen cabriodak Renault Mégane Cabrio 2011

Vraag gesteld door op 18 februari 2020

Wij hebben zeer recent bij onze Renault-dealer een Renault Mégane Cabrio uit 2011 met 63000 kms gekocht (met dus zo’n metalen inklap cabrio-dak). Nu doet zich een vreemd verschijnsel voor: bij volkomen gesloten dak en alle ramen ook dicht (en deuren goed gesloten) is aan de bestuurderskant links boven vanaf ongeveer 80 km/uur een hard windgeruis te horen (er is geen wind voelbaar binnen in de auto!). Terwijl dit zich aan de andere kant (bij de bijrijder dus) volkomen NIET voordoet. Daar is het volkomen stil alsof het een gewoon gesloten uit één geheel sedan dak is.

De dealer heeft geen idee wat de oorzaak is. Ze hebben diverse rubbers nagekeken, raamstijlen afgeplakt maar het geruis blijft sterk aanwezig. De dealer erkent het ook. Maar heeft geen idee wat de oorzaak kan zijn.

Hebben jullie dit eerder rondom dit type auto gehoord? Hebben jullie tips voor de dealer/ons wat de oorzaak zou kunnen zijn dan wel hoe te onderzoeken wat de oorzaak kan zijn. (een monteur van hen noemde dat ze bijv wel eens hadden meegemaakt dat er allerlei windgeruis bij een auto te horen was doordat de voorruit af fabriek niet helemaal recht gemonteerd was)….

De auto staat vanaf vrijdag 21 februari a.s. bij de dealer tot de volgende week vrijdag. Het liefst horen wij dus eerder jullie tips/opmerkingen/ervaringsfeiten.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Renault Mégane CC heeft nadrukkelijk last van windgeruis. De dealer gaat nog verder op zoek naar dit probleem.

Mijn zoektocht naar een aanwijzing heeft helaas niet veel opgeleverd. Op een Frans forum kom ik wel een opmerking tegen van een soort recall (OTS) omtrent dit probleem waar gerefereerd wordt aan het vervangen van de voorruitstijlen. Misschien dat uw dealer in service bulletins kan duiken waar dus mogelijk wel een aanwijzing en hopelijk ook oplossing wordt aangedragen.