Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Speciale distributieriem

Vraag gesteld door A.P. Hoekstra op 18 februari 2020

Vorig jaar VW Golf station gekocht met kenteken 1-ZLL-82. Bij de koop is gesteld dat er een distributieketting in de auto zit. Achteraf blijkt er een distributieriem in de auto te zitten, Navraag bij de garage leert dat het een speciale distributieriem is die niet hoeft te worden vervangen. Klopt dit wel?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Volkswagen Golf 1.2 TSI station heeft een distributieriem. Uw garage geeft aan dat de distributieriem niet periodiek vervangen hoeft te worden.

Er zijn bij ons geen specificaties van de fabriek beschikbaar. Volkswagen geeft de volgende informatie over het onderhoud van de distributieriem.

Wanneer moet ik mijn distributieriem laten vervangen?

Wanneer je je distributieriem moet laten vervangen, is afhankelijk van het model, de motor en jouw rijstijl. We adviseren je om je distributieriem elke 5 jaar of bij een maximaal aantal kilometers te laten vervangen. Hoeveel dat maximum voor jouw Volkswagen is, vind je in het instructieboekje van je auto. Hieruit blijkt dat Volkswagen adviseert elke 5 jaar of eerder bij een bepaald aantal kilometers de distributieriem te vervangen.