Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Resonerend, piepend geluid bij loslaten koppeling Ford Cmax 2017

Vraag gesteld door op 4 maart 2020

Ford Cmax 2017.

  1. Bent u bekend met het probleem dat zich voordoet bij het loslaten van de koppeling in de Ford Cmax? Het terug laten komen van de koppeling bij het terugschakelen b.v. voor en tijdens het maken van een bocht. Er is sprake van een met tussenpozen defect aan de auto.
    Het defect is te omschrijven als een: resonerend/piepend geluid bij het loslaten van de koppeling.
    Volgens de Ford-technicus is dit inherent aan het type koppeling in deze Ford Cmax. Ook andere auto's met dit type koppeling zouden hier mee van doen hebben. Het zou niet schaden en je moet er maar mee leven, aldus de technicus van Ford.
  2. Heeft u de mogelijkheid om het manco door een onafhankelijk expert te laten beoordelen?
Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of wij bekend zijn met het probleem van een geluid bij het loslaten van de koppeling van een Ford C Max.

Er zijn wel degelijk problemen bekend van de koppeling van een Ford C Max. Dit probleem betreft echter dat de koppeling gaat slippen en daardoor oververhit raakt met alle gevolgen van dien. Er is dan geen sprake van een resonerend/piepend geluid voor zover mij bekend.

Een goed werkende koppeling behoort geen bijgeluiden te maken. ANWB heeft geen mogelijkheid om dit door een onafhankelijke expert te laten beoordelen. U kunt hiervoor terecht bij DEKRA. Een onderzoek door DEKRA brengt wel kosten met zich mee. U kunt natuurlijk ook voor een second opinion naar een andere Ford dealer.