Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Duitsland op gehandicaptenkaart

Vraag gesteld door RH.-J. Krause op 24 februari 2020

Als jij een euro gehandicaptenkaart hebt mag jij dan in Duitsland op een parkeerplaats met het bord voor gehandicapten parkeren? Volgens de polizei niet.

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

De Duitse politie heeft aangegeven dat u uw Europese Gehandicaptenkaart niet in Duistland mag gebruiken. U wilt graag weten of u de Europese Gehandicaptenkaart in Duitsland mag gebruiken en onder welke voorwaarden dit is toegestaan.

Europese Gehandicaptenparkeerkaart

De Europese Gehandicaptenparkeerkaart is geldig in Duitsland. De kaart die in Nederland is afgegeven geeft u in Duitsland slechts die rechten die in Duitsland voor de houder van een gehandicaptenparkeerkaart gelden.

Parkeren met gehandicaptenparkeerkaart

Het wordt aangeraden om als bezoeker met een gehandicaptenparkeerkaart, naast de kaart de Duitse uitleg van de kaart te plaatsen. U kunt deze uitleg uitprinten en achter de voorruit leggen.

Voor meer informatie over de voorwaarden voor het parkeren met de Europese Gehandicaptenparkeerkaart verwijs ik u graag naar de website van de FIA.

Conclusie

U kunt de Europese Gehandicaptenparkeerkaart in Duitsland gebruiken. De plaatselijke regels voor de gehandicaptenparkeerplaatsen zijn dan van toepassing. Het wordt aangeraden om een Duitse uitleg naast de Europese Gehandicaptenparkeerkaart achter de voorruit te tonen.