Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie

Vraag gesteld door L.J.M. Garstenveld op 14 februari 2020

Heb voor de eerste keer een auto gekocht met bovag garantie. Gaat 3 dagen voor de garantie is afgelopen de bobine stuk. Heb hem laten vervangen met de bougies.

Kreeg toen als verrassing het valt niet onder de garantie omdat het een slijt onderdeel is. Bij geen enkel onderhoud voor de auto staat dat je hem moet vervangen.

Klopt dit? Zo ja dan is de garantie niet te volgen voor de gewone man.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Vlak voor het verstrijken van de Bovag garantie bezwijkt de bobine van uw auto.
 
Het mee vervangen van de bougies lijkt me een verstandige ingreep. ik kan me in alle redelijkheid voorstellen dat die voor uw rekening zijn omdat deze bij aankomend onderhoud misschien tóch aan vervanging toe zijn. En technisch gezien is er ook een link met de bobine waarom nieuwe bougies ook beter dan maar mee vervangen moeten worden. Uiteindelijk zijn bougies wel opgenomen in het onderhoudsschema en zullen van tijd tot tijd vervangen moeten worden.
 
Een bobine niet. Die moet uw garage gewoon als garantie honoreren. Ik hoop niet dat uw garage voet bij stuk houdt omdat dit absoluut onterecht zou zijn. Mocht dat toch zo zijn, zullen mijn juridische collega's u verder kunnen adviseren. Maar hopelijk komt het niet zover, omdat dit een onterechte discussie zou zijn dat nooit op een conflict zou mogen uitdraaien. Een uw garage moet dat weten als verantwoordelijke verkopende partij. Een kapotte bobine valt onder de Bovag garantie.

Zie aanvullend nog onze pagina Fabrieks- en BOVAG-garantie.