Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bovag Garantiebewijs

Vraag gesteld door op 19 februari 2020

Ik heb een auto gekocht bij een Bovag erkend autobedrijf met 18 MB’s Bovag garantie. Ik wil bij aflevering een fysiek Bovag garantiebewijs (op papier). De verkoper deelde mij mede dat zij dit nimmer deden. Een korte aantekening op de koopovereenkomst dat deze garantie wordt gegeven zou volgens hem voldoende zijn. Kan ik toch een echt garantiebewijs “eisen”, mogelijk ten koste van ontbinding van de koop. Omdat de levering zeer binnenkort plaats gaat vinden, zou ik graag snel een antwoord van u willen.

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U heeft een koopovereenkomst gesloten bij een Bovag autobedrijf. Er is overeenstemming bereikt dat de Bovag garantievoorwaarden van toepassing zijn op de koop. U wenst een schriftelijk garantiebewijs te ontvangen van de verkoper. U wilt graag weten of u de koop kunt ontbinden als de verkoper geen schriftelijk garantiebewijs geeft bij aflevering van de auto.
 

De aantekening op de koopovereenkomst dat er Bovag garantie is overeengekomen, is een afdoende bewijs om op deze garantie aanspraak te kunnen maken. Op zich zou de dealer u een garantiebewijs moeten verstrekken, maar het niet verstrekken van het fysieke Bovag garantiebewijs is geen reden om de koop te ontbinden. Immers de Bovag garantievoorwaarden zijn eenvoudig op de website te vinden.

Voor meer informatie over het Bovag garantiebewijs verwijs ik u graag naar de website.