Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aankoop Nissan Qashqai 1.3 DIG-T Tekna + (automaat)

Vraag gesteld door W.G. de Groot op 29 januari 2020

Is deze auto een goede caravantrekker? Onze caravan weegt 1400 kg. Is de auto betrouwbaar? Het bouwjaar van de auto is 2019.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt naar de prestaties van genoemde Nissan Qashqai caravantrekker.

Het ziet er positief uit. De prestaties op hellingen met deze nieuwe 1.3 DIG-T motor zijn zeer goed te noemen. Op een helling tot 16% moet volgens ons rekenprogramma met deze combinatie vanuit stilstand zonder problemen zijn weg te rijden. De prestaties bij snelheden rond 90 km/h zijn goed.

Een aandachtspunt is nog wel de gewichtsverhouding tussen auto en caravan. Wij adviseren de (beladen) caravan niet meer dan 75% te laten wegen van het gewicht van de (beladen) auto, beide werkelijk gewicht. Dat vergt wat aanpassing door bewust zware bagage in de auto te stoppen en de caravan zoveel mogelijk te ontlasten. Dat bevordert de stabiliteit van de combinatie.
Meer informatie over de auto als caravantrekker vindt u in de applicatie Caravantrekker

De autoredactie heeft de Nissan Qashqai 1.3 DIG-T onlangs nog gereden.
De Nissan Qashqai is in het algemeen betrouwbaar. Bij alle Qashqai’s kan het voorkomen dat de auto de sleutel niet meer herkent, nadat de accu los of leeg is geweest. Dat is helaas ter plekke niet op te lossen, de Wegenwacht regelt transport naar de garage.