Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fijnstof toeslag

Vraag gesteld door op 10 januari 2020

Op de vraag gesteld door een ANWB-lid op 02 december 2019 over de fijnstof toeslag was het antwoord:

"Kentekenhouders van een auto met af-fabriek roetfilter en een geregistreerde fijnstofuitstoot (deeltjes licht) van 0 gram hebben ten onrechte bericht gekregen van de Belastingdienst over de aangekondigde fijnstoftoeslag. De toeslag is van toepassing voor auto’s die volgens de gegevens op het kentekenbewijs meer dan 0,05 gram/km fijnstof uitstoten.

Uiteraard hebben we daar contact over gehad met de betreffende instanties. Inmiddels is onderkend dat de 0 g/km als “onbekend” was verwerkt, met alle gevolgen van dien. De kentekenhouders die het aangaat, krijgen binnenkort van de Belastingdienst nogmaals bericht met de mededeling dat de betreffende auto niet in aanmerking komt voor fijnstoftoeslag."

Geldt dit antwoord ook voor mijn Volvo XC70 bouwjaar 2007 (KH-320-H) met een geregistreerde fijnstofuitstoot (deeltjes licht) van 0,001 gram?
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U refereert aan deze eerdere vraag over de fijnstof toeslag op het ANWB Expert platform.

De fout heeft alleen betrekking op kentekens waarbij staat ingevuld dat de auto een af-fabriek roetfilter heeft en een uitstoot (deeltjes licht) van 0 gram. Dat werd in eerste instantie gezien als 'niet ingevuld'. Kentekenhouders van een auto met af-fabriek roetfilter en een fijnstofuitstoot tussen 0,001 en 0,005 gram per kilometer hebben die brief niet gekregen en komen (ook) niet in aanmerking voor fijnstoftoeslag.