Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Achterdemper BMW

Vraag gesteld door E. de Bie op 22 januari 2020

Eind dec. 2019 is mijn BMW Z4Sdrive2.8 (geleverd dec. 2015, als demo met 3500 km op de teller) APK gekeurd bij BMW Amsterdam. De rechterachterdemper bleek wat olie te lekken, maar niet zoanig dat de auto, die pas 20.000 km. heeft gereden, niet door  de APK kwam.
Voor een premiummerk vind ik dat kwalitatief nogal onder de maat. Komt het euvel meer voor bij BMW’s ?? of is het een toevallige materiaalfout ??

Mij lijkt een coulanceregeling wel op zijn plaats, maar BMW Amsterdam wil daar pas over praten NA reparatie. Dat vind ik niet erg klantvriendelijk. Wat is handig om te doen ??

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw BMW Z4 heeft een olie zwetende achter schokdemper. Coulance is volgens de dealer pas na herstel bespreekbaar.
 
Gezien de tellerstand is wat mij betreft coulance niet eens aan de orde en moet u aansturen op een volledig kosteloze vervanging. Bij een dergelijke kilometerstand is er sprake van een buitensporig gebrek en valt niet te relateren aan de bepaalde gebruikersslijtage. De demper is simpelweg ondeugdelijk en is wat mij betreft hier sprake van non-conformiteit.

Vervelend dat uw garage nu niet aanspreekbaar is om het hierover te hebben. Maar de auto laten herstellen kan altijd en dan betalen onder protest en dat vermelden op de factuur. Daarmee kan u altijd nog met terugwerkende kracht actie ondernemen om alsnog uw gelijk te halen. Bijvoorbeeld door een ingebrekestelling te richten aan de verkopende dealer.

Voor aanvullend advies en voorbeeldbrieven zie onze webpagina Stappenplan klachten na aankoop.