Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe komt het verschil tussen ANWB en ADAC betreffende een ocassion

Vraag gesteld door op 24 december 2019

Ik ben ensigns in de war. Uw oordeel over de Ford Ka als occasion is namelijk totaal anders dan het oordeel van uw Duitse zusterorganisatie ADAC. Hoe kan dit? Wie heeft er nu gelijk?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de verklaring is voor het verschil in beoordeling van de Ford Ka tussen de ADAC en de ANWB.

Ik weet niet waar u specifiek op doelt in de test waar het oordeel nadrukkelijk verschillend is, maar vermoedelijk gaat het u om het oordeel van de Wegenwacht en de Panne und Mängel van de ADAC.

De ADAC maakt vooral gebruik van de beschikbare TUV info op basis van de verplichte autokeuringen die bij onze buren door een onafhankelijke instantie worden verricht. De bij de Duitse APK typische en veel voorkomende gebreken worden van een auto bijgehouden waar het ADAC verslag gretig gebruik van maakt.

Onze occasiontest toont de bevindingen van de Wegenwacht op basis van wat we onderweg meemaken bij de betreffende auto. De ADAC toont wat meer onderhoud gerelateerde dingen terwijl het Wegenwacht oordeel meer gericht is op pech. Maar beide tests vullen elkaar wat mij betreft prima aan en zijn naast elkaar goed te gebruiken en geven bij elkaar véél info over de betreffende occasion.