Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trilling in nieuwe auto okt. 2019 Mazda CX30 Skyactive-G122

Vraag gesteld door A.W. van Zuijlen op 6 december 2019

De auto gaat geheel trillen bij rustige en constante rij-situaties. Dan schakelt de 4 cilinder motor nl. 2 cilinders uit. Dit gebeurt altijd tussen 1500-1800 toeren. Mazda zegt geen terugroepactie in. Maar biedt aan de meerdere klagers toekomstige modificaties aan. Maar zegt er nu al bij dat dit problemen waarschijnlijk maar deels zal verhelpen.

Ik ervaar dit als zeer storend. In de brochure staat dat die uitschakeling plaatsvindt, zonder dat de bestuurder dit merkt. Ook de Mazda garage voelt het gelijk als hij op 2 cilinders gaat rijden. Dan begint de hele auto te trillen. Wat vindt u hiervan?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een nieuwe Mazda CX30 gekocht waarbij u een probleem bemerkt. De auto gaat trillen als de motor overgaat op cilinderuitschakeling. De dealer heeft geprobeerd dit te verhelpen en geeft aan dat er modificaties komen, die het probleem slechts deels zullen oplossen.

Garantie

Er is sprake van fabrieksgarantie. Er kan discussie ontstaan of het trillen een gebrek is of een 'normale' producteigenschap. U zou een keuring kunnen laten uitvoeren bij bijvoorbeeld de DEKRA of CED. De kosten hiervan zijn in eerste instantie voor eigen rekening. Mocht uit de keuring blijken dat er inderdaad een gebrek is, dan kunt u de kosten verhalen bij de dealer. Laat u daarvoor eerst de dealer weten dat u van plan bent een expertise te laten uitvoeren.

Voor meer informatie over klachten na aankoop verwijs ik u graag naar onze website.