Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

BPM bij import vanuit EU land/ voertuig ouder dan 20 jaar

Vraag gesteld door op 2 december 2019

Ik probeer de BPM (restbetaling) te achterhalen van een voertuig ouder dan 20 jaar. Het lijkt dat hier geen BPM meer van toepassing is! Is er een verkorte procedure om dit vast te stellen door de Belastingdienst of moet ik alsnog de hele procedure doorlopen om te onderbouwen wat ik en de Belastingdienst weliswaar vooraf al weten (0.00 BPM verschuldigd)?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of er ook een verkorte administratieve versie is van de BPM aangifte bij import wanneer de betreffende auto géén BPM restant meer heeft.

Voor de 'Aangifte/melding/opgaaf bpm' kunt u een online formulier downloaden. Het formulier berekent de bruto bpm aan de hand van de gegevens die u invult en hoeveel u aan restant bpm moet betalen. In uw geval is dat 0 maar er bestaat geen afwijkend formulier of een verkorte procedure om deze aangifte in te dienen. U zult dus het formulier helemaal moeten doorlopen.

Zie ook aanvullend deze pagina 'Aangifte, melding of opgaaf bpm' van de Belastingdienst met ook een uitvoerige toelichting op hoe het formulier in te vullen. Voor aanvullende info of onduidelijkheden kunt u ook altijd contact opnemen met de BelastingTelefoon Auto: 0800 - 0749 (gratis).