Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wil occasion die 2 elektrische fietsen kan vervoeren €10.000, voorkeur Toyota

Vraag gesteld door op 20 november 2019

Is er voor €10.000 een occasion Toyota die 2 elektrische fietsen op de trekhaak kan hebben? Km-stand onder 80.000 km.

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U wilt weten of er auto's zijn die 2 elektrische fietsen op een rek op de trekhaak kunnen vervoeren.

Dan is van belang wat het totale gewicht wordt dat op de trekhaak rust, dat wordt de kogeldruk genoemd. Deze is meestal wel te vinden, waarbij niet de fout moet worden gemaakt om het gewicht van het typeplaatje van de trekhaak te halen; dat vertelt namelijk alleen wat die haak aan kan, niet wat de auto zelf mag hebben.

Soms zijn de accu's van een elektrische fiets los te halen, maar het gewicht van een elektrische fiets is dan nog vaak flink boven de 20 kg. Samen met het gewicht van het fietsenrek heb je dan al snel over een totaal van 75 kg en dat is een kogeldruk die bij wat grotere auto's hoort.

U schrijft niet hoe oud de occasion mag zijn, maar voor € 10.000 zijn er genoeg grotere auto's te vinden, zoals een Toyota Avensis of RAV4. Een klasse kleiner heeft alleen de Auris met dieselmotor een kogeldruk die wellicht genoeg is. De allernieuwste Corolla heeft een opvallend hoge kogeldruk van 75 kg voor een auto uit deze klasse, maar deze zult u nog niet voor maximaal € 10.000 vinden.

Ik hoop dat u zo een stukje verder bent gekomen. Van veel auto's is de kogeldruk bij ons bekend, die kunnen wij voor u opzoeken.