Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sneeuwkettingen

Vraag gesteld door W. Elzinga op 14 november 2019

Ik rijd een Saab 93, 1.9 TiD uit 2006. Winterbanden voor: Michelin Alpin A4, 195/65 R15. Ik verhuis in januari naar Noorwegen. De Saab gaat definitief terug naar Nederland in de zomer van 2020. Daarna rijd ik een auto met Noors kenteken. Op jullie site zie veel verschillende sneeuwkettingen. 

  1. Welke sneeuwketting uit jullie aanbod is qua prijs en eenvoud te monteren het meest geschikt voor mijn banden?
  2. Zijn sneeuwkettingen te gebruiken op verschillende types auto's en/of banden; dit omdat ik deze sneeuwkettingen dan mogelijk ook op mijn volgende auto kan gebruiken? 

De prijs is dus ook afhankelijk van éénmalig gebruik of dat ik ze ook volgende jaren kan gebruiken. De auto die ik in Noorwegen mogelijk ga kopen, is het type VW Golf; Volvo V40-50-60: vergelijkbaar met mijn huidige Saab.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar sneeuwkettingen voor uw Saab 9-3 uit 2006. Op onze website ziet u veel verschillende sneeuwkettingen en u vraagt welke ketting het meest geschikt is.

Op onze website vindt u tevens een sneeuwkettingconfigurator waar u kunt zien welke kettingen onder uw auto kunnen. De Pewag Brenta 9 in de maat 69 is een geschikte ketting voor deze auto. Of de kettingen straks ook op uw nieuwe auto passen, is afhankelijk van de bandenmaat. Op de sneeuwkettingconfigurator kunt u straks controleren of de sneeuwkettingen passen.