Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geschil met garage

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 22 oktober 2019

Ik heb een geschil met de garage waar ik al 20 jaar kom over 4 ongevallen 3 maal van achter aangereden en zelf 1 maal tegen boomstronk aangereden. Na geschil geen enkele medewerking van garage. Rechtsbijstand wil gewoonweg niets doen en heeft in mijn ogen veel fouten gemaakt die zij natuurlijk niet erkennen. Dus met hen ook een geschil.

Ik ben nu op zoek naar een vrij gevestigde advocaat die in dit soort zaken is gespecialiseerd en dit complex gebeuren wil bekijken in de buuft van Breda. Tevens ben ik op zoek naar een goed en redelijk van prijs zijnde expertisebureau dit moet ik nu namelijk ook zelf betalen. De tegenpartij valt onder ghs automotive uit Rotterdam. Deze mensen hebben op veel plaatsen heel goede en veel contacten bij een aantal expertisebureaus waaronder de Dekra ik weet dat zij goed zijn maar wel heel duur.

Alle hulp is welkom omdat ik geen stap verder kom met mijn rechtsbijstand verzekering want die hebben in drie en een halve maand op 1 briefje na niets gedaan en verder alleen fout op fout gestapeld. Kunt u mij helpen als lid van uw club aan een goede advocaat en expertisebureau? Het aantal bestanden dat ik hierover heb, kan ik niet meesturen omdat dit imiddels al in de gb loopt.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een geschil met uw garage na een aantal schades aan uw auto. U zou graag weten wie u hierbij zou kunnen helpen. Uw rechtsbijstandsverzekering kan of wil u hierin niet helpen.

U vraagt naar een expertisebureau. Wij verwijzen regelmatig naar bijvoorbeeld DEKRA of CED. Wellicht zijn er voordeligere expertisebureaus, maar hier hebben wij geen lijsten van. Ik kan u deze informatie dan ook niet geven.

Als u op zoek bent naar een advocaat met een bepaalde expertise zou u wellicht contact op kunnen nemen met de Orde van Advocaten. Ook hier hebben wij geen informatie over.

Mocht u het niet eens zijn met de behandeling van uw rechtsbijstandsverzekering, dan kunt u misschien een beroep doen op de geschillenregeling van uw Rechtsbijstandsverzekering. U vindt deze in de voorwaarden van uw verzekering. U kunt normaal gesproken uw zaak voor een second opinion aan een ander voorleggen. Soms is dat iemand van dezelfde verzekering, maar soms ook een advocaat van uw keuze. De mogelijkheden van uw zaak worden dan opnieuw beoordeeld. U moet wel, voor u uw zaak aan een ander overlegt, dit regelen met uw Rechstbijstandsverzekering.