Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie koppeling

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 oktober 2019

Graag wilde ik uw mening over het volgende. In Juli 2018 heb ik een Ford Focus met kenteken X gekocht. Deze heb ik bij een erkende Ford garage in Sliedrecht gekocht. Op deze auto zat nog extra fabrieksgarantie. Kilometerstand bij aankoop 31.000. Na een paar maanden, bij een kilometerstand van ongeveer 40.000 km begon de auto geluid te maken bij het optrekken.

Ik ben daar mee terug naar de garage gegaan. Maar zij konden op dat moment het geluid niet thuisbrengen. Maar zij hebben er wel een notitie van gemaakt. Daarna ging ik in Juli 2019 op vakantie naar het zwartewoud, toen werdt het geluid zeer goed hoorbaar bij het optrekken. Ben terug naar de garage gegaan. Daar werd ondekt dat de drukgroep en koppelingsplaten de oorzaak waren.

Dus ik dacht, extra garantie geen probleem. Maar nee hoor het viel niet onder de garantie. Het zijn slijtage delen. Maar bij een auto van deze leeftijd en kilometers mag dat toch nog niet? Daarna heb ik Ford Nederland gevraagd wat zij hier van vinden, maar ook zij oordelen slijtagedelen dus geen garantie. Waar neem je dan extra garantie voor? Bij de garage kost deze reparatie mij € 1150,-.

Graag zou ik uw mening hier over willen horen. Ik vind het een schande dat ze je daar mee weg sturen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De koppeling van uw Ford Focus 1.5 uit 2015 slipt.

U heeft de auto gekocht in 2018 bij een officiele Ford dealer met 31.000 km op de teller. Al na een paar maanden ging de auto een geluid maken bij het optrekken en bent u terug geweest bij de verkoper. De garage kon toen niets vinden maar heeft wel een aantekening gemaakt. Bij de Focus 1.5 met een productiedatum tussen 1-8-2012 en 30-6-2016 lijkt dit een bekend probleem en is er zelfs een terugroepactie geweest. U moet met deze klacht dus terug naar de verkoper.

Op onze website vindt u een stappenplan klachten na aankoop.