Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verstopte radiator Mazda CX5 juni 2014

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 26 september 2019

Nadat ca 2 jaar geleden mijn kachel-radiator vrijwel volledig was verstopt en is vervangen is nu de koel-radiator van mijn Mazda CX5 vrijwel volledig verstopt en ook vervangen. Ik laat u graag de foto's zien van de opengemaakte radiator. Het probleen lijkt op ontwerpfout in de motor en koelsysteem waardoor er substantie vrijkomt waardoor de kachel en koelradiator na enige tijd verstopt raakt.

Is het redelijk dat ik nu nog aanspraak maak op garantie bij Mazda?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Nadat twee jaar geleden de kachelradiateur volledig verstopt was is nu de koelradiateur aan de beurt.

Dat is een wat minder bekend verschijnsel bij de CX5 dan de eerder verstopte kachelradiateur. Maar een CX5 die verder keurig volgen schema wordt onderhouden zou op zo'n kort termijn niet verstopt mogen raken. Ondanks de leeftijd ben ik van mening dat u bij de verkoper nog altijd moet kunnen aankloppen voor een volledige vergoeding. Of in ieder geval tenminste een coulance regeling.

Uitgaande van een minimaal te verwachten levensduur van 10 jaar voordat een radiateur verstopt zou mogen raken, zou een vergoeding van de helft van alle kosten dan nog een acceptabele handreiking kunnen zijn. Schroom niet om desnoods een volldige vergoeding na te streven. Eventueel schriftelijk middels een in gebreken stelling op basis van non conformiteit. Ons Stappenplan klachten na aankoop helpt u verder op weg.