Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford Powershift

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 24 september 2019

In februari 2018 heb ik een gebruikte Ford Smax diesel Powershift aangeschaft met een kilometerstand van 116000 bouwjaar febr. 2014, In januari 2019 heeft de versnellingsbak het begeven bij een kilometerstand van 126000 De wagen is gerepareerd en een ruilbak gemonteerd alsmede een nieuwe koppeling bij de Ford dealer in mijn woonplaats. De auto rijdt goed, maar bij het opschakelen hoor ik een soort klakkend geluid. Ik heb dit gemeld bij de garage . Een monteur heeft er een eind mee gereden en constateerde dat het geen kwaad kon en ik rustig kon blijven rijden. Is het normaal dat een Powershift versnellingsbak geluid maakt bij het schakelen. Voorheen was de bak geruisloos. De vorige auto, ook een Smax diesel, powershift was altijd geruisloos. Moet ik me zorgen maken dat dit wellicht de opmaat is voor een volgende storing?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of het normaal is dat een Powershift versnellingsbak een klakkend geluid maakt bij het schakelen.

Uw vorige auto maakte geen geluid bij het schakelen en ook uw huidige auto hoorde u niet tijdens het schakelen vóór de reparatie.
Het lijkt er dus op dat het niet normaal is dat de bak geluid maakt tijdens het schakelen.
Zonder het geluid te horen is moeilijk in te schatten of u zonder problemen kunt blijven rijden met dit geluid.

De monteur die met uw auto gereden heeft erkent dat de bak geluid maakt en geeft aan dat het geen kwaad kan. Ik neem aan dat de monteur u kan vertellen wat het geluid veroorzaakt en waarom het geen kwaad kan. Ik zou zeker nog een keer terug gaan naar de garage en uw ongerustheid uitspreken. Een verlengde garantie kan u misschien geruststellen.