Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Irritant geluid Volvo V40 T2

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 9 september 2019

Bedankt voor uw antwoord

De dealer heeft toen aangegeven dat zij verder niets meer aan dit probleem gaan doen. Aangezien dit zoemende geluid erg irritant is en niet bij een nieuwe auto hoort en is naar mening de oorzaak van dit geluid een mankement aan een onderdeel, overweeg ik een klacht in te dienen bij de geschillen commissie voertuig. Wat adviseerd u mij?

Hieronder het vorige bericht:

Geachte heer, mevrouw,

Begin van dit jaar hebben wij een nieuwe Volvo V40, T2 model (benzine, automaat) gekocht. Vrij kort na de koop hebben wij geconstateerd dat bij een snelheid tussen 90 en 110 km/u een zoemend / fluitend bijgeluid onstaat. Het is een irritant geluid. Wij zijn van mening dat dit geluid niet bij een nieuwe auto hoort.

Wij hebben toen een afspraak gemaakt met de dealer om een uitgebreide diagnose uit te voeren om dit probleem te lokalizeren en op te lossen.

Toen ik de auto ging halen, heeft een medewerker van de dealer mij het onderdeel (inlaatbuis) welke zij hebben vervangen laten zien en met een uitgebreide uitleg erbij. Volgens hen was dit de oorzaak. Verder konden zij niets vinden.

Na het vervangen van deze inlaatbuis is het geluid nog steeds aanwezig.

Heeft iemand een soort gelijke ervaring?

Alvast bedankt.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw nieuwe Volvo V40 geeft een zoemend bijgeluid. Naar uw mening hoort het geluid niet in een nieuwe auto en is het een gevolg van een mankement. De dealer geeft aan er niets aan te willen doen. U kunt het stappenplan klachten na aankoop volgen. De Geschillencommissie is een van de laatste stappen, hopelijk komt u al eerder tot een oplossing.