Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete tolwegen Italië

Vraag gesteld door B. Schelen op 12 september 2019

Eigenlijk geen vraag maar een tip. Door iets doms kreeg ik € 80 boete van autostrade in Italië vanwege een vergeten ticket op de tolweg. Deze moest binnen 15 dagen betaald worden. Aangezien ik 3 weken in Italië wilde blijven was dit erg lastig.

Op aanraden van de camping eigenaar ben ik naar een zg. "PuntoBlue" kantoor gegaan en de boete besproken. Deze kantoren zitten bij veel in- en uitgangen van de tolwegen. Ik kon aan geven dat ik slechts een korte route gereden had. De boete werd eenvoudig ongedaan gemaakt na betaling van de werkelijke tolkosten, te weten € 2,30.

Mijn advies aan lotgenoten is in een dergelijk geval naar een PuntuBLue kantoor te gaan en niet de boete thuis af te wachten of te reclameren..

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een boete gekregen, die u later thuisgestuurd zou krijgen, voor het niet hebben van een ticket. U bent vervolgens naar een PuntoBlue punt gegaan en hebt daar alsnog het verschuldigde tolbedrag betaalt. Daarmee is uw boete komen te vervallen. U wilt dit als tip aan ons kenbaar maken.

Het is inderdaad een gebruikelijke wijze die gehanteerd wordt in Italië. Het is ons al bekend en waarderen uw betrokkenheid.