Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schadeherstelservice ANWB vaste tarieven

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 26 augustus 2019

Ik stuitte toevallig op uw schadeherstelservice tegen vaste tarieven. Dat zou voor mij een grote uitkomst kunnen zijn. Ik heb nl. een parkeerschade opgelopen door het schampen van een lantaarnpaal met een deuk in het zijpaneel voor en kleine schade aan buitenspiegel en reflectie-/knipperlicht. Ik heb hiervoor enkele schadehertelbedrijven ingeschakeld die ofwel deze schade niet konden verhelpen ofwel er een naar mijn idee buitenproportionele operatie van wilden maken en hiervoor een exorbitant hoog bedrag vroegen. Dit is niet in verhouding tot de dagwaarde van de auto maar ik wil de auto ook over een tijdje wel goed kunnen inruilen. Ik hoop dat uw service het antwoord is voor mij maar heb nog een aantal vragen:
-   Neem ik zelf contact op met het autoschadeherstelbedrijf, onder verwijzing naar uw service?
-   Op het oog lijkt de deuk kleiner van 30 cm, zelfs kleiner dan 20 cm. Maar wie bepaalt dat? Is er een onafhankelijk (ANWB-)expert die de grootte van de deuk bepaalt? Zoals u al heeft kunnen lezen, kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat autoschadeherstelbedrijven zoveel mogelijk eruit willen slepen, meer dan wellicht strikt noodzakelijk is. M.a.w.: hoe objectief is uw lijstje bij de beoordeling en wat te doen als het bedrijf de schade hoger inschat?
-   Vallen zaken als het vervangen van de spiegel (alleen het binnencomponent, niet de behuizing) en het reflectielampje ook onder de service of bespreek ik dit met het bedrijf als extra (en apart door te berekenen) service?
Ik hoop dat uw service de oplossing is van mijn probleem want ik lig er wakker van en ik wil niet wakker liggen van auto’s.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over schadeherstel voor vaste tarieven van de ANWB. Op onze website vindt u informatie over hoe te handelen.

Hoe werkt het?

  1. Zoek de dichtstbijzijnde door de ANWB geselecteerde schadehersteller
  2. Maak een afspraak
  3. Ga langs met je (digitale) ANWB-lidmaatschapspas
  4. Neem de menukaart door met de schadehersteller

U maakt dus een afspraak bij een geselecteerde reparateur en bespreekt de schade..
Zij zullen u een gespecificeerde offerte doen voor de benodigde werkzaamheden.