Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rammelgeluid ergens bij motor

Vraag gesteld door L. Naarding op 23 juli 2019

Bij het optrekken van de auto, lagere toerental, klinkt meestal even een rammelend geluid, alsof een kleine pan in een grotere heen en weer schud. Is niet altijd en de ene keer harder en langer dan de andere.
garagehouder stelt na onderzoek dat het waarschijnlijk de flexibele aansluiting is van het spruitstuk van de motor op de knalpijp en dat het geen kwaad kan.
Ik ben er niet gerust op dat het dit is, misschien wel een versleten distributieketting/spanner od hitteschild?
Is bij de garage nog in de 1/2 jaar garantieperiode gemeld. 2e hands auto: C-4 picasso handgeschakeld bij de Citroen-garage gekocht.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een bijgeluid bij uw Citroën C4 Picasso.

Uw omschrijving doet toch als eerste richting de uitlaat te verwijzen. Het felxibele stuk van de uitlaat zou hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn. Een rammelende katalysator of uitlaatdemper zou ook nog de oorzaak kunnen zijn voor een dergelijk bijgeluid. Dat geldt ook voor een hitteschild rond een demper of katalysator.

Ik begrijp dat u wat bezorgd bent omdat de distributieketting óók bepaalde bijgeluiden kan geven dat Citroën ook niet helemaal vreemd is. Ik denk echter dat ongeacht de oorzaak, uw auto een bijgeluid geeft dat er niet in hoort. De garage zegt dat het geen kwaad kan maar dit bijgeluid komt voort uit een gebrek. Ongeacht of dat wel of geen kwaad kan. U zou de leverende garage de opdracht kunnen geven dit bijgeluid onder garantie te verhelpen. Wat dan uiteindelijk de oorzaak is, is dan meer het probleem van de garage.