Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Duitse autopapier deel 2

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 27 juli 2019

Ik heb een Duitse auto gekocht, van een garage. Die zou me volgende dag deel 2 sturen. We zijn al 5 dagen verder en hij houdt me nog steeds aan het lijntje. En nou kan ik de auto nog niet invoeren.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft onlangs in Duitsland een gebruikte auto gekocht. Probleem is nu dat u de auto niet kunt invoeren nu de verkoper nalaat kentekenbewijs deel 2 na te leveren. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Nakoming eisen
Zover u dit niet al gedaan heeft, adviseer ik u de verkoper schriftelijk in gebreke te stellen (per aangetekende brief), waarbij u de verkoper sommeert - binnen acht dagen na dagtekening - het ontbrekende kentekenbewijs deel 2 alsnog te doen toekomen, bij gebreke waarvan u de koopovereenkomst zal ontbinden.

ECC
Wanneer u de auto via een Duits autobedrijf heeft gekocht, kunt u bij uitblijven van het kentekenbewijs de hulp van het Europees Consumenten Centrum inroepen, nu er hier sprake is van een grensoverschrijdende consumentenklacht. Deze service is overigens kosteloos. Klik hier voor meer informatie.