Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker Frankrijk

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 18 juli 2019

Wij gaan op vakantie naar de Vogezen. We vertrekken zondag (eerst naar België) en vanaf 25 juli naar Frankrijk. Vandaag begreep ik in de ANWB-winkel dat een milieusticker voor veel departementen/verplicht is. Op de site zie ik nu dat het 10 dagen kan duren voordat hij binnen is. Wat moet ik doen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de milieusticker voor Frankrijk.

Ga je naar Frankrijk en komt je voertuig in aanmerking voor een milieusticker, bestel er dan een, voor de prijs hoef je het niet te laten. Je komt dan niet voor verrassingen te staan zoals een plotseling ingestelde tijdelijke milieuzone.

Let wel op: De levertijd kan circa 10 werkdagen bedragen. Binnen 4 uur wordt een bevestiging van de bestelling per e-mail verstuurd. Dan volgt de factuur met per e-mail binnen ongeveer 24 uur. Op de factuur staat een afbeelding van het certificat qualité de l'air en kan tijdelijk gebruikt worden als bewijs bij een eventuele controle door de politie. De levering kan online gevolgd worden door te klikken op 'Tracking my application' of 'Suivre ma demande'.

Op bovenstaande wijze kunt u zónder de sticker in bezit te hebben toch legaal een eventuele milieuzone in. Zie aanvullend onze pagina Milieuzone in Frankrijk.