Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker oldtimer

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 12 juli 2019

We gaan morgen richting Orleans, maar omdat we een oldtimer hebben op LPG, hebben we geen milieusticker. Kan ik dan wel op de ringweg van Parijs, of is dat nu sinds 1 juli voor mij verboden? Hoe kom ik dan bij Orleans?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U gaat met uw oldtimer richting Orleans maar u komt niet in aanmerking voor de milieusticker.

De ring rond parijs, de A86, valt binnen de nieuwe milieuzone zoals de plattegrond laat zien. De A86 en de toegangswegen van buitenaf naar de A86 zijn echter desondanks tóch vrij toegankelijk zonder milieusticker. Dat geldt dus ook voor uw oldtimer opweg naar Orleans.

De tijdelijke en permanente zones in Parijs zijn met ingang van 1 juli 2019 vervangen door één grote lage-emissiezone. Zie aanvullend alle info over de Franse milieuzones.

                                             https://www.anwb.nl/binaries/content/gallery/anwb/nieuws/verkeer/buitenland/2019/juni/milieuzone-parijs-1-juli-2019-definitieve-grote-versie.jpg/milieuzone-parijs-1-juli-2019-definitieve-grote-versie.jpg/anwb%3Aw760

UPDATE:

De milieumaatregelen in Frankrijk zijn vanaf juli 2019 aangescherpt. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent, of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Om niet voor verrassingen te komen staan, raden we u aan om een milieusticker aan te schaffen. De kosten zijn niet hoog (€ 4,76) en de sticker blijft geldig (voor het betreffende kenteken).

Op onze website kunt u meer (en de meest actuele stand van zaken) lezen over de milieuzones in Frankrijk.