Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker oldtimer

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 12 juli 2019

We gaan morgen richting Orleans, maar omdat we een oldtimer hebben op LPG, hebben we geen milieusticker. Kan ik dan wel op de ringweg van Parijs, of is dat nu sinds 1 juli voor mij verboden? Hoe kom ik dan bij Orleans?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U gaat met uw oldtimer richting Orleans maar u komt niet in aanmerking voor de milieusticker.

De ring rond parijs, de A86, valt binnen de nieuwe milieuzone zoals de plattegrond laat zien. De A86 en de toegangswegen van buitenaf naar de A86 zijn echter desondanks tóch vrij toegankelijk zonder milieusticker. Dat geldt dus ook voor uw oldtimer opweg naar Orleans.

De tijdelijke en permanente zones in Parijs zijn met ingang van 1 juli 2019 vervangen door één grote lage-emissiezone. 

milieuzones-parijs

UPDATE:

De milieumaatregelen in Frankrijk zijn vanaf juli 2019 aangescherpt. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent, of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Om niet voor verrassingen te komen staan, raden we u aan om een milieusticker aan te schaffen. De kosten zijn niet hoog (€ 4,76) en de sticker blijft geldig (voor het betreffende kenteken).

Op onze website kunt u meer (en de meest actuele stand van zaken) lezen over de milieuzones in Frankrijk.

 

Reacties

L. ten haaf

Auteur - 6 mei 2024

Ik begrijp dat ik momenteel voor  mijn oldtimer  ( 62 jaar oud ) geen milieusticker  kan kopen . Mijn voorgenomen rondreis  door Frankrijk kan dus niet doorgaan.  of zie ik iets over het hoofd?

Jos

ANWB Expert - 7 mei 2024 

Er is inderdaad géén Franse milieusticker verkrijgbaar voor uw oldtimer en bent u in die zin dus niet welkom waar op dat moment een milieuzone geldt. Vrijstelling kan alleen worden verkregen voor in Frankrijk geregistreerde voertuigen van ten minste 30 jaar oud met de aantekening op het kentekenbewijs véhicule de collection. In het buitenland geregistreerde voertuigen komen niet in aanmerking voor vrijstelling.

Er bestaan plannen de wet- en regelgeving voor oldtimers aan te passen. Onder meer de invoering van een speciaal oldtimervignet (vignette de collection) wordt overwogen. Daar bent u op dit moment nog niet mee geholpen.