Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieu sticker Frankrijk

Vraag gesteld door P.J. Tesselhoff op 6 juli 2019

Kan ik deze sticker ook bij een tankstation kopen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt hoe u de Franse milieusticker kunt aanschaffen.

Het vignette Crit’Air is via de officiële website certificat-air.gouv.fr te bestellen, alleen online. Bestellen per post is niet mogelijk. De sticker is niet verkrijgbaar bij of via de ANWB of bij een Frans tankstation.

De milieusticker kost € 4,76 inclusief verzending naar Nederland.
De sticker moet aan de binnenkant rechtsonder op de voorruit worden geplakt en gaat de hele levensduur van het voertuig mee; er is dus niet elk jaar een nieuwe sticker nodig.

  • Let op:
    • Bestel de sticker op tijd, de levertijd kan circa 14 werkdagen bedragen. Binnen 4 uur wordt een bevestiging van de bestelling per e-mail verstuurd. Dan volgt de factuur met per e-mail binnen ongeveer 24 uur. Op de factuur staat een afbeelding van het certificat qualité de l'air en kan tijdelijk gebruikt worden als bewijs bij een eventuele controle door de politie. De levering kan online gevolgd worden door te klikken op 'Tracking my application' of 'Suivre ma demande'.
    • Er zijn naast de officiële Franse website ook andere websites waar de sticker verkrijgbaar is, maar kijk goed naar de prijs (soms tientallen euro's in plaats van € 4,76) en naar de algemene voorwaarden (bijvoorbeeld geen aansprakelijkheid als de sticker na de bestelling niet aankomt).


Zie aanvullend onze pagina Milieuzones in Frankrijk