Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker Frankrijk

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 16 juni 2019

Sinds 28 mei 2019 heb ik een gloednieuwe Peugeot 308. Als ik het formulier voor de aanvraag van een milieusticker van Frankrijk probeer in te vullen moet ik het gegeven van V7 hebben de zgn uitstoot
Op mijn kentekenbewijs staat geen V7-aanduiding. wat nu?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Bij de aanvraag van een milieusticker voor Frankrijk wordt gevraagd naar de CO2-uitstoot, vermeld op het kentekenbewijs onder V7.

Op de kentekencard staat de CO2-uitstoot niet vermeld. Die vindt u wel bij de uitgebreide gegevens van de auto op RDW.nl.
Daar kunt u het kenteken van de auto invullen. Ga dan naar het tabblad ‘motor en milieu’, klik dan op ‘milieuprestaties’.

Bij V7 staat de CO2-uitstoot vermeld. Het gaat dan om de ‘CO2-uitstoot gecombineerd’, dat wil zeggen de uitstoot van CO2 in g/km, tijdens een combinatie van gestandaardiseerde stadsrit- en rit buiten de stad, getest op een rollenbank.
Meer informatie over de milieusticker voor Frankrijk vindt u op milieuzones in Frankrijk.

Let op: per 1 juli 2019 veranderen de regels m.b.t. de milieuzone in Parijs en de daarbij behorende boulevard périphérique. Kijk voor de actuele stand van zaken in onze Landeninformatie/Frankrijk bij Lage-emissiezone Parijs.

UPDATE:

De milieumaatregelen in Frankrijk zijn vanaf juli 2019 aangescherpt. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent, of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Om niet voor verrassingen te komen staan, raden we u aan om een milieusticker aan te schaffen. De kosten zijn niet hoog en de sticker blijft geldig (voor het betreffende kenteken).

Op onze website kunt u meer (en de meest actuele stand van zaken) lezen over de milieuzones in Frankrijk.