Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Camper en milieuzones

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 11 juni 2019

Kan ik mijn VW buscamper uit 2001 nog upgraden met bv een roetfilter om beter aan de milieu eisen te voldoen? Dit is meer dan een gewone auto en een behoorlijke investering om te vervangen. Zeker als de waarde daalt door dit soort eisen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of het mogelijk is een VW buscamper van een roetfilter te voorzien om aan strengere milieu eisen te kunnen voldoen.

Met een KBA goedgekeurd roetfilter kan uw VW in Duitsland aan de Euro 4 norm voldoen om vervolgens ook voor de groene milieusticker in aanmerking te komen. Op papier blijft uw auto echter euroklasse 3. De RDW gaat dus ondanks het roetfilter de milieuclassificatie in de voertuiggegevens niet aanpassen van Euro 3 naar Euro 4.

Het is een nobele investering wanneer u een bijdrage wilt leveren aan het reduceren van de roetuitstoot. Maar dat wordt dus feitelijk alleen in Duitsland gewaardeerd door de groene milieusticker. En het kan zeker een positief effect hebben op de restwaarde van uw camper. U zou bij deze roetfilter specialist kunnen informeren naar de mogelijkheden en de kosten.