Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Cvt versnellingen

Vraag gesteld door F. Claessens op 6 juni 2019

Ik heb een Nissan Juke met automatische versnelling. Bouwjaar juli 2014.
Gekocht ( niet bij Nissan dealer) in feb. 2017 KM stand 18758. Nu KM stand 32000 is er soms een "schurend" geluid. Volgens de garage is er een lager in de versnelling kapot. aanbevolen reparatie via een versnellingsbak-specialist € 2.750. De tot twee jaar verlengde reparatie is verlopen. M.i. is deze storing bij deze KM-stand veel te vroeg.
Wat is uw advies?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Nissan Juke heeft volgens de garage een defecte versnellingsbaklager met een kostbare reparatie als gevolg.

De kilometerstand is uiteraard veel te laag om hier te spreken van een normale gebruikersslijtage. U moet uw dealer duidelijk aanspreken over een non conform product en dat een dergelijk duurzaam component een veel langere levensduur moet kunnen garanderen. Ondanks dat u de auto gebruikt heeft gekocht kunt u de leverende partij nog altijd aansprakelijk stellen. Dat is gelukkig ook de dealer en stel ik voor dat u een ingebrekenstelling opstelt. De inmiddels verlopen twee jaar garantie is voor de dealer geen argument om vervolgens zich te onttrekken van z'n verantwoordelijkheden wat betreft het geleverde product.

Ik adviseer u onze pagina Klachten na Aankoop te raadplegen voor aanvullend advies met ook modelbrieven voor beroep op conformiteit.