Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Chrysler 300c stottert

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 juni 2019

Mijn Chrysler 300C [2004, 165.000 km] houdt in [stottert], vooral rondom de 70 km constant rijden.
De auto op zich rijdt prima: perfecte acceleratie,  versnellingsbak schakelt goed, moeiteloos 120 km rijden alsdan geen gestotter [in ieder geval niet merkbaar]. Het  stotterverschijnsel houdt onmiddellijk op als ik even het gaspedaal loslaat!! Waarna het vaak na een paar km weer terugkomt.
Motor is uitgelezen: geen enkele foutmelding. Verleden week APK keuring: goedgekeurd, geen klachten. Grote beurt verleden week gedaan.  Eergister Wynn's injector cleaner toegevoegd aan de benzine. Stationnair draaien heel gewoon, geen gestotter.
Recentelijk de 6 bougies, 2 bobines, de koppelomvormer vervangen en de versnellingsbak gespoeld.
Op voorhand dank voor beoordeling en advies!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Chrysler 300C stottert bij een constante snelheid maar rijdt verder perfect.

Het betreft hier niet de meest courante auto waarvan we vaak bepaalde veelvoorkomende verschijnselen weten te herkennen. Ik begrijp dat er geen enkele storingsmelding wordt waargenomen en het dus een relatief niet al te ingrijpend gebrek hoeft te zijn. Naast de gedane werkzaamheden zou uw garage misschien het gasklephuis nog kunnen reinigen. Het verschijnsel zou mogelijk in die richting kunnen wijzen zonder dat de motorelektronica dit hoeft te zien als een storing. In ieder geval is dit een relatief niet al te ingewikkelde klus en is het misschien de gok waard dit te laten uitvoeren.