Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf tweedehands Toyota Auris Hybrid

Vraag gesteld door F. Cornelis op 31 mei 2019

Ik ben voor mijn partner op zoek naar een 2de-hands auto van dit model. We kijken in de range € 8 - 10.000. De variatie in leeftijden en km-standen is best nog groot. Wat is volgens jullie op basis van langetermijn-ervaringen een breekpunt als het gaat om reguliere vervangingskosten zoals riem en pomp? M.a.w. beter aan de bovenkant van de financiele zoekruimte gaan zitten en af zijn van deze vervangingen of aan de onderkant? En wat zijn specifieke aandachtspunten voor deze auto als je 2de hands gaat kopen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over de aanschaf van een Toyota Auris Hybrid. U geeft aan dat in het aanbod tussen € 8.000 en € 10.000 veel variatie in leeftijd en kilometerstand is.

Leeftijd en kilometerstand zijn belangrijke factoren om de waarde van een auto vast te stellen.
Waar u het beste aan doet is afhankelijk van uw eigen gebruik.
Als u veel kilometers op jaarbasis rijdt kunt u beter een auto met lage km stand aanschaffen en als u weinig kilometers rijdt kunt u beter op het bouwjaar letten.

Op onze website vindt u een occasiontest van de Auris. Hieruit blijkt de Toyota Auris Hybrid slecht 1 probleem te kennen, namelijk dat de levensduur van de waterpomp gemiddeld 100.000 km is.
Een duurdere auto kopen geeft dus geen enkele garantie dat de waterpomp wel of niet vervangen is.
De motor is voorzien van een distributieketting en deze hoeft dus niet preventief vervangen te worden.

Verder vindt u op onze website handige tips voor de aanschaf van een gebruikte auto.