Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoog olie verbruik

Vraag gesteld door G. van der Pauw op 31 mei 2019

Ik ben net een paar dagen in het bezit van een Peugot 207 cc 1.6 150 pk motor jaar 2017 km stand 218000. We zijn al terug gegaan voor een storing emissiesysteem die hij aangaf en de motor ook in een noodloop ging. Nu vandaag de auto laten uitlezen bij peugot en er kwam geen storing uit alleen remlicht schakelaar en waarschijnlijk hebben ze alle sortingen gewist bij ons laatste bezoek aan de garage waar ik hem gekocht heb. De peugotdealer melde wel dat ik weer olie moet bijvullen. Oliepijl vorigeweek gecheckt en was goed. Nu 300 km mee gereden en er moet weer olie bij. De peugot dealer melde dat er hoge kosten aankomen. Is het verstandig de auto te houden of terug te brengen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bent net een paar dagen in bezit van een Peugeot 207 cc met al heel recent een noodzakelijk garage bezoek.

Het mag duidelijk zijn dat er sprake is van een auto die met gebreken is afgeleverd. Het feit dat u binnen 300 kilometer het olieniveau op peil moet zetten is óók geen goed voorteken. Daarbij komt ook nog de mededeling van de dealer dat er hoge kosten aan zitten te komen én dat er misschien storingen uit het verleden gewist zijn die mogelijk toch weer de kop op kunnen steken.

Met 218.000 kilometer kan dit best een aankoop zijn met een bepaalde technische status die u van de vorige eigenaar als erfenis heeft meegekregen. De voortekenen zijn serieus genoeg om het terugbrengen van deze Peugeot sterk in overweging te nemen. Mits de verkoper hier spontaan mee akkoord gaat. Maar dat lijkt me de meest veilige weg omdat deze valse start géén vertrouwenwekkend gevoel geeft.