Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Speling op massavliegwiel C4 Picasso, e-HDi115

Vraag gesteld door J. Edens op 15 mei 2019

In maart 2014 heb ik een nieuwe C4 Picasso gekocht. Ik heb daar nu 96.000 km mee gereden. Recent hoorde ik een vreemd geluid bij het optrekken uit de 1e en opschakelen naar de 2e versnelling en bij het optrekken in zijn achteruit. De dealer meldde me dat speling op het massavliegwiel de oorzaak van het geluid is. Moet vervangen worden. Kosten, inclusief te vervangen koppelingspedalen € 2200,00. Ik vind dat mij een ondeugdelijk product is geleverd. Het is niet normaal dat dit euvel na 96.000 km ontstaat

Citroen biedt nu als coulance aan 25% van de kosten van het vliegwiel voor haar rekening te nemen. De dealer legt een zelfde bedrag bij. Blijft voor mij een bedrag van omstreeks € 1400,00. Ik maak bezwaar tegen de opstelling van Citroen. Zij hebben een ondeugdelijk product geleverd, dat veel te snel kapot is. Citroen moet danook de totale kosten van de reparatie van in ieder geval het vliegwiel vergoeden. Verder zouden zij me ook tegemoet moeten komen in de kosten van het vervangen van de koppeling. Immers, als er geen problemen zouden zijn geweest met het massavliegwiel zou de koppeling ook niet hoeven te worden vervangen.
Wat vindt; is mijn claim richting Citroen terecht?
Voor de goede orde: ik laat morgen en overmorgen de reparatie uitvoeren. Ik kan niet het risico lopen dat de auto onderweg stuk gaat, zeker niet omdat ik eerdaags met de caravan op stap ga.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Citroën C4 Picasso e HDI 115 uit 2014 maakt een geluid bij optrekken.

Uw dealer heeft geconstateerd dat het dubbelmassavliegwiel stuk is en heeft een voorstel gedaan dat Citroën NL 25% en de dealer 25% van de kosten van  het vliegwiel voor hun rekening nemen.
Zoals u zelf al aangeeft moet de koppeling nu ook voortijdig vervangen worden.
Het zou redelijk zijn als dealer 25% en de importeur 25% van de gehele rekening voor hun rekening nemen.
De demontagekosten zijn immers noodzakelijk om het vliegwiel (wat niet voldoet aan de verwachting) te vervangen.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.