Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verschillende nieuwe problemen na motorrevisie

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 3 mei 2019

Na fout bij vervanging distributieriem is motor van de VW-bus T4 kapot. Garage heeft een motorrevisie uitgevoerd op zijn kosten. Nadien wilde motor niet goed starten, gerepareerd. Vervolgens airco stuk, gerepareerd. (Nieuwe probleem steeds direct nadat we bus weer konden ophalen). Nu weer enkele dagen later meter voor diesel en meter voor koeling stuk. We hebben geen vertrouwen meer in de garage. Bestaat er een mogelijkheid bij ANWB om een controle van de genade werkzaamheden te doen, om toekomstige verrassingen waar mogelijk voor te zijn?

En als we met de nieuwe problemen naar andere garage gaan, kunnen we de kosten dan nog op de oude garage verhalen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na het vervangen van de distributieriem is de motor van uw Volkswagen T4 stuk gelopen door een fout van de garage. De motor is gerepareerd op kosten van uw garage maar sinds dien valt u van het ene in het andere probleem. Zolang uw garage de nieuwe problemen steeds hersteld voldoet hij aan zijn verplichtingen en kunt u de reparatieosten bij een andere garage niet op hem verhalen.

Er is geen mogelijkheid dat de ANWB een controle op de uitgevoerde werkzaamheden doet maar mogelijk kan de DEKRA dit voor u doen.