Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bonkend geluid links achter Toyota Avensis

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 april 2019

In 2018 heb ik mijn vorige auto ingeruild voor een Toyota Avensis 1.8. Hier heb ik de vraag gesteld of de Toyota Avensis een verstandig aankoop is. Natuurlijk weeg ik veel andere zaken mee maar ook de mening van de ANWB telt voor mij een beetje. De auto werd bijna heilig verklaard. Een betrouwbaardere is er niet te vinden. Echter linksachter komt er gebonk uit de wielkasten/achterbank. Soms slaat de motor af en valt deze "dood". Na vele malen proberen te herstarten slaat hij opeens met moeite aan. Bizar. Bij het achteruitrijden piept/kraakt de auto wederom linksachter en ook piepen de remmen, wat bij vooruit rijden niet het geval is. De auto komt uit 2010 en heeft weinig km's gereden. Wat kan dat gebonk en gepiep linksachter veroorzaken ? Op forums kom ik een aantal keer dezelfde klachten tegen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Mede op advies van de ANWB heeft u in 2018 een gebruikte Toyota Avensis 1.8 aangeschaft. De auto komt uit 2010 en heeft weinig kilometers gelopen. Nog steeds zijn wij van mening dat een Avensis een zeer betrouwbare auto is wat ook wordt bevestigd door de Wegenwacht. Nu slaat soms de motor af en slaat dan moeizaam weer aan, piepen de remmen en hoort u soms een bonk links achter.

Voor wat betreft het piepen en kraken van de remmen zullen de remmen een keer losgehaald en gereinigd of mogelijk vervangen moeten worden. Wat de bonk links achter veroorzaakt zal onderzocht moeten worden evenals de oorzaak van het soms afslaan. Elke auto heeft regelmatig onderhoud nodig en een piepje of bonk maken een auto niet onbetrouwbaar.

U zult met deze auto naar een garage moeten om de oorzaak van de problemen te achterhalen en oplossen.