Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Accu Honda Civic hybride

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 24 april 2019

Kan je zonder problemen door rijden als de accu pakket slecht of stuk is? Zo ja, kan je dan ook de accu pakket verwijderen uit de auto? Is het rijden met een hybride auto op voornamelijk korte afstanden slecht? Krijg je bij een nieuwe accu pakket af fabriek, weer 8 jaar garantie?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het accu pakket van de Honda Civic Hybrid.

Wanneer het accupakket defect is zal de Civic uiteindelijk niet starten. Bij een slechter wordende accu kan de auto wel gewoon bereden worden en zal een brandend IMA lampje ook benadrukken dat er iets mis is. Overigens zijn korte ritjes niet per definitie slecht voor en hybride. Wat dat betreft heeft méér dan twintig jaar hybride techniek bewezen zeer betrouwbaar te zijn. Maar de inmiddels op leeftijd zijnde generatie hybride Civic komen nog weleens voor een fris accupakket in aanmerking.

De prijzen lijken de afgelopen jaren aantrekkelijk gedaald te zijn. Specialisten kunnen een nieuw exemplaar voor zo'n 1800 euro aanbieden en een gereviseerd exemplaar voor ongeveer 800 euro. Daar is dan drie maanden garantie op van toepassing terwijl een nieuwe één jaar garantie krijgt.

Wellicht dat een nieuw exemplaar bij de dealer een langere garantietermijn geeft maar dan komt dat al gauw op zon 3.500 euro. Zie aanvullend deze specialist.