Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mazda Kroonkollektie

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 15 april 2019

Ik koop binnenkort een Mazda CX 5 (2013) en deze valt in de Mazda Kroonkollektie. Is dit vergelijkbaar met de Bovag garantie? Is het een wassen neus? Is een keuring hiermee niet meer noodzakelijk?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of Mazda Kroonkollektie voorwaarden goed genoeg zijn t.o.v. Bovag garantie.

Een belangrijk verschil is dat een Kroonkollektie occasion bij Mazda aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Niet ouder dan 7 jaar met maximaal 150.000 km. Verder is de duur van de garantie 1 jaar terwijl de Bovag minimaal 6 maanden duurt. Aanvullend biedt Mazda nog mobiliteitsgarantie gedurende die periode in héél Europa en een omruilgarantie binnen 14 dagen of 1.500 km. En uiteraard is de kilometerstand aantoonbaar gegarandeerd.

Het voornaamste verschil met de Bovag garantie is dus de duur van deze periode. Met de inhoud van de garantie is Mazda wat informatie betreft niet heel erg scheutig. In ieder geval heeft dat bij de Bovag betrekking op arbeid en onderdelen, met uitzondering van banden en ruiten. Informeer dus bij de dealer naar de inhoudelijke voorwaarden. Wanneer dat overeenkomstig is met de Bovag Garantiebepalingen is dit zeker geen wassen neus en is er wat mij betreft voldoende vertrouwen om zónder keuring vooraf tot de koop over te gaan.