Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol camper boven 3500 kilo Oostenrijk Go-Box

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 15 maart 2019

U vraagt naar de milieuklasse van uw camper.

Op 20 april 2018 is er een vraag gesteld over de euro emissieklasse van een camper om een go-box aan te vragen in Oostenrijk. Nu staat er niet hoe het is afgelopen. Ik heb namelijk het zelfde probleem. Echter vragen ze in Oostenrijk om een soort van bewijs te overleggen. En waar kan ik een soortelijk bewijs aanvragen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over de GO-Box en de indeling van milieuklasse.

GO-Box: campers zwaarder dan 3500 kg
Motorvoertuigen (of campers) zwaarder dan 3500 kg (te vinden op het kenteken) moeten op de snelwegen uitgerust zijn met een zogenaamde GO-box. Het gewone tolvignet is niet geldig voor deze gewichtsklasse. De gewichtsgrens heeft alleen betrekking op het trekkend voertuig, niet op een eventuele caravan of aanhangwagen. Met de GO-box wordt op de snelweg automatisch tol betaald per gereden kilometer.

EURO-emmissieklasse 
De hoogte van de tol is afhankelijk van de EURO-emissieklasse van het voertuig, het aantal assen en het aantal gereden kilometers. Vanaf EURO IV geldt dat een bewijs voor de emissieklasse aan de Asfinag moet worden overgelegd. Meer informatie op go-maut.at.

Verklaring EURO-emissieklasse
U zou een Verklaring Typegoedkeuringsgegevens bij VWE kunnen aanschaffen. Deze wordt in nagenoeg door alle landen erkend en kunt ook in de gewenste taal bestellen.
Meer informatie over tol in Oostenrijk vindt u op onze website.