Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Renault Grande Scenic 2009

Vraag gesteld door A. Loot op 18 maart 2019

Zijn er structurele problemen bekend bij de Renault Grande Scenic 2009?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt welke gebreken er zijn te verwachten bij de Renault Scénic van 2009. Dat kan de Scénic II betreffen dat tot en met 2009 is gebouwd, of het type III dat in 2009 is geïntroduceerd.

In de ANWB-occasiontest van de generatie Scénic 2009-2016 lezen we het volgende:
"Deze Scénic-generatie wordt geplaagd door diverse euvels die we ook kennen van de vorige Scénic, zoals de individuele bobines die zonder oorzaak de geest geven. Een kleine oorzaak (vocht, vuil) kan tot diverse elektronische storingen leiden, omdat via het CAN-BUS-systeem alles met alles in verbinding staat. Specifiek voor deze generatie geldt dat de elektrisch bediende handrem soms niet wil lossen. Er is wel voorzien in een noodmethode, maar dat is voor de meeste automobilisten niet te doen, dan is hulp van de Wegenwacht noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor elektronische storingen waarvoor een zekering dient te worden verwisseld. De zekeringkast zit zo lastig weg gebouwd dat deskundige hulp onontbeerlijk is. Een ander bekend probleem is een draadboom die net iets te strak om de versnellingsbak loopt. Daarop slijt die door, waardoor de auto ermee stopt en niet meer aanslaat. Een noodoplossing is wel te bedenken, maar de definitieve reparatie kan knap ingewikkeld (en dus duur) worden."

En: "Als ruimte en/of die hoge zit een vereiste zijn, dan is een Scénic een mogelijkheid. Anders dan vroeger zijn er wel heel veel alternatieven, ook voor lagere prijzen en ook met een betere staat van dienst in kwaliteit en betrouwbaarheid."

Op het Renault-forum kunt u meer ervaringen lezen met deze auto.
De reputatie van de Scénic II is helaas minder goed. Dit model werd vaker geplaagd door storingen. Deze zijn vaak, maar niet uitsluitend van elektronische aard.