Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppeling VW Golf 7

Vraag gesteld door Molegraaf op 20 maart 2019

In de eerste versnelling moet ik iets meer gas geven en de koppeling langzamer laten opkomen, doe ik dat niet, dus gewoon normaal dan bibbert de auto met optrekken. Een kennis zei mij dat hij dat ook had met zijn VW Sharon, hij zei er gewoon mee door te rijden. VW gaf mij alleen een richtprijs voor een nieuwe koppeling van 1200 - 1300 euro. Zou dat het probleem werkelijk verhelpen? De auto heeft nu 85000km gereden.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De koppeling lijkt soms wat te trillen onder de omstandigheden zoasl door u omschreven.

Ik weet niet welk type Golf 7 het betreft maar de kans is groot dat er ook sprake is van een twee massa vliegwiel. Daar kan ook een dergelijke verschijnsel vandaan komen. Gezien de opgegeven begroting van de dealer lijkt het dat deze ingecalculeerd is. Maar de trilling lijkt onder bepaalde omstandigheden zich aan te dienen en bij nét iets anders gebruik juist weer niet.

Misschien dat het wat voorbarig is nu al actie te ondernemen maar een complete koppeling met vliegwiel lijkt wel de meest logische technische verklaring. Wat kilometrage betreft is dat wel een buitensporig vroege ingreep.