Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Chevrolet Nubira bekende aandachtspunten

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 12 maart 2019

Ik ben naar een Chevrolet nubira aan het kijken. Ik heb hiervior 2 opties gezien namelijk een 1.6 en een 1.8 beide rond de 145000km rijdend op LPG.

Zijn er aandachtspunten waar ik op moet letten tijdens de proefrit of bezichtiging? Of andere bekende aandachtspunten voor deze auto?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar een Chevrolet Nubira en vraagt waar u op moet letten.

Op onze website vindt u een occasiontest met de rubriek "Dit vindt de wegenwacht" en een pagina, proefrit maken met een occasion. De koppakking is bij de benzinemotoren een zwak punt. Let dus op het niveau van de koelvloeistof en kijk of er olie in de koelvloeistof zit of koelvloeistof in de olie.

U geeft aan op zoek te zijn naar een auto met LPG. Bij auto's op LPG zien we regelmatig problemen met de kleppen. Deze problemen zien we dan vanaf ca. 150.000 km. Controleren van de stelmogelijkheden van de kleppen geeft enig inzicht maar elke motor op LPG geeft vanaf 150.000 km een zeker risico op hoge reparatiekosten..

Bij een benzinemotor op LPG is het beter niet het volle vermogen te gebruiken. Als u kiest voor LPG kunt u het beste voor de 1.8 kiezen.