Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Slecht aanslaan Mazda 5 2006

Vraag gesteld door Troost79 op 9 maart 2019

Hallo,

Onze Mazda 5 van 2006 met de 2.0 (150pk)benzinemotor slaat slecht aan. Ik moet af en toe echt lang doorstarten totdat de motor aanslaat. De andere keer kan het zijn dat de motor gelijk start. Dit is begonnen bij ongeveer 160000 km. Onze vorige auto was een Mazda 3 met dezelfde motor en had precies hetzelfde probleem. Dit moet dus een bekend probleem zijn bij Mazda. Toch is het zo dat niemand ons kan vertellen wat het is. Het euvel word erger en maakt niet uit of motor warm of koud is, ook de buitentemperatuur maakt geen verschil. De bougies zijn al vervangen ( juiste type ) maar maakte geen verschil.

Hopelijk kunt u me helpen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Mazda 5 heeft soms moeite met aanslaan.

Ik heb geen herkenbare aanwijzing kunnen vinden voor dit verschijnsel. Ook voor de Wegenwacht is dit veel voorkomend gebrek. Bij z'n voorganger, de Premacy, kom ik een soortgelijke omschrijving tegen met een lekkende O-ring van brandstofleiding van de benzinepomp. Kennelijk gaat dat ten koste van de brandstofdruk en zou ook in uw geval de oorzaak kunnen zijn, gezien het feit dat de auto niet wil aanslaan.

Natuurlijk zijn er nog meerdere opties zoals een krukas- of nokkenassensor of een vervuild gasklephuis. Maar voor een duidelijke diagnose op afstand is dit toch echt een té incidenteel gebrek om uit vaker vookomende gevallen te putten. Een dealer of diagnose specialist zou hier toch wat dieper in moeten duiken om de defintieve oorzaak te achterhalen. Misschien is de lekkage bij de benzinepomp nog een nuttige hint.