Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volvo XC70, modeljaar 2008

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 24 januari 2019

Ik rij in een Volvo XC70, modeljaar 2008. Die wil ik vervangen door iets jongers, met minder km's.
Zoals ik het begrijp zijn alle auto's (ook Volvo's) de laatste tijd meer rijdersauto's geworden. Anders geformuleerd: het rijcomfort is eruit gehaald. En wat ik nou juist niet wil, is erop achteruitgaan in rijcomfort.

Nu heb ik al een keer mogen rondrijden in een XC60, en dat vond ik een stuiterbak. Die gaat het dus echt niet worden. Maar wat dan wel?

De XC70 wordt niet meer gemaakt en de V90/XC90 is "nogal aan de prijs". Kunnen jullie aangeven in welke mate de diverse modeljaren van de XC70 onderhevig zijn aan het versportieven vanhet rijcomfort? Welke zijn vergelijkbaar met die van 2008 en vanaf wanneer wordt het rijcomfort minder?

Zijn er (nog) andere merken/modellen met het rijcomfort dat vergelijkbaar is met de XC70, zowel in nieuw als gebruikt?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent op zoek naar een vervanger voor uw Volvo XC70 uit 2008.

U heeft inmiddels gereden met een Volvo XC60 maar dat vond u een stuiterbak. Nu vraagt u of wij kunnen aangeven vanaf welk bouwjaar de XC70 minder rijcomfort heeft gekregen.

Het is voor ons niet mogelijk een bepaald bouwjaar aan te geven. XC70 is door de jaren heen geleverd met verschillende velg/band combinaties. Hoe kleiner de velgdiameter hoe meer rubber tussen velg en wegdek en hoe comfortabeler het rijgedrag. Het is dus zaak om op de velgmaat van de auto te letten.

De laatste jaren is er bij alle merken een trend naar grotere velgen voor een sportieve uitstraling en rijstijl.
Een gebruikte XC70 op 16"wielen zou de auto kunnen zijn die u zoekt. U kunt ook kijken naar een BMW X5, Skoda Kodiaq of Volkswagen Touareg

Bij al deze auto's is het comfort maximaal met de kleinst mogelijke velgen en dus het meeste rubber tussen velg en wegdek.