Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tuning V.W. Tiguan

Vraag gesteld door Dinand Z. op 11 januari 2019

Is een "Tuning box Pro" aan te bevelen voor het chip tuning van een Volkswagen om meer pk te krijgen? En heeft iemand ervaring met de Tuning Box Pro?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt om Tuning Box Pro ervaringen.

Ervaringen zijn uiteraard welkom. Wij zijn er echter geen voorstander van. De tuning box zal op basis van de ECU gegevens bepaalde aansturingen wijzigen om de gewenste resultaten te behalen. Daar waar je dan een zekere winst behaalt zal dat ergens anders weer gecompenseerd moeten worden. Meestal ten koste van de emissie maar ook mogelijk de duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Maar gebruikers met ervaringen zijn uiteraard van harte welkom om aavullend te reageren.***

Reactie van Rene_B:

In de powerbox zit alleen een veredelde weerstand van een paar cent verwerkt. Door een weerstand tussen, bijvoorbeeld de luchtmassameter te plaatsen, hou je het signaal richting de ECU voor de gek. Er wordt dus alleen extra brandstof ingespoten, wat dus zeker niet "tunen" is! In sommige gevallen loopt de auto daardoor veel te rijk waardoor er zelfs vermogensverlies optreedt. Powerboxen als Speedbuster en Steinbauwer functioneren wel goed, alleen kosten die tussen de €600,- en €1200,-. Beter is het om de auto echt te laten chippen bij een goede tuner, liefst met een rollenbank. Een dergelijke tuning kost je tussen de € 500,- en € 600,-.

Overigens heeft dit met een motor zonder turbo weinig nut, de winst zal minimaal zijn.